Dr. Rózsavölgyi Margit

Bemutatkozás:
1970-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen summa cum laude eredménnyel általános orvosi diplomát szereztem.
Az első szakvizsgámat neurológiából tettem, majd pszichiátriai szakvizsgát is megszereztem. Az elektrofiziológiai munkámat a Magyar Klinikai Elektrofiziológiai Társaság EEG képesítés odaítélésével ismerte el.

Szakrendelésemen várom azon betegeket, akik a fentiek ismeretében ideggyógyászati panaszaikkal hozzám fordulnak, valamint azokat, akiknek EMG-ENG vizsgálatra van szüksége. ¤ EMG-ENG –l.csatolt rész.

1. EMG-ENG(elektromyographia – elektroneurographia)
Az izmok és az idegek vizsgálatára szolgáló diagnosztika vizsgálat.
Az EMG az izmok, az izomsejtek működését vizsgálja, a vizsgálatot az adott izomba szúrt tűelektróda segítségével végezzük, mely lehetővé teszi a normális működés regisztrálása mellett a károsodott izomműködés felismerését, akár az izmok beidegzési zavara okozza a panaszt, akár az izom megbetegedése. A panaszok leggyakrabban az izmok gyengesége, fáradékonysága, esetleg fájdalma, görcse, illetve izmok sorvadása.
Az ENG a végtagok idegeinek működését vizsgálja azzal, hogy az idegeken végigfutó ingerület sebességét határozza meg. A vizsgálat felszíni elektródákkal és elektromos ingerléssel történik. A mozgató, az érző és a vegetatív idegek vizsgálatára is van lehetőség.
A panaszok általában zsibbadás, fájdalom, esetleg izomsorvadás és ennek következtésben izomgyengeség kialakulása. A panaszok lehetnek körülírtak, egy idegre terjedők, mint az un. alagút szindrómák és lehetnek általánosak, mint a különböző okok miatt megjelenő polyneuropathiák esetében.

Vitalorg - Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

MEGKÖZELÍTÉS:

M3-as metró Gyöngyösi utca megállójától 3 perc sétára

120-as autóbusz Gyöngyösi utca megállójától 1 perc sétára

14-es villamosok Gyöngyösi utca megállójától 5 perc sétára

Vonattal a Budapest-Angyalföld megállótól 5 perc sétára

Autóval - A rendelőt körülvevő utcákban, amelyek parkolóórával felszereltek

Vitalorg

Egészség, törődés, megbízhatóság megfizethető áron. Látogasson el hozzánk és tapasztalja meg, milyen amikor az orvosnak Ön a legfontosabb!

© 2016 Vitalorg Szakorvosi Magánrendelő