Dr. Kavetzky Péter

Fő munkaterület:
pszichoterápia, tanácsadás, oktatás

Ha úgy érzi, szüksége van egy szakemberre, aki segít:
– az összekuszálódott szálak kibogozásában
– feszültségei, szorongásai oldásában
– önmaga és tünetei jobb értésében
– ha nem akarja tovább terhelni önmagát és környezetét belső gondjaival
– ha hatékonyabban, kiegyensúlyozottabban, belső lehetőségei jobb kiaknázásával szeretne élni a következő évtizedekben.
– Szorongás, depresszió, életvezetési válságok, kapcsolati problémák, önismereti problémák

Kivizsgálás, konzultáció, tanácsadás
Gyakran nehezen döntjük el, hogy szükségünk van-e szakember segítségére. Gyengeségnek tűnik, ha pszichoterapeutához fordulunk, mivel élhet bennünk egy olyan kép magunkról, hogy „akkor vagyok önmagam, ha mindent megoldok”. A valódi önállósághoz gyakran az első lépés, amikor képes vagyok segítséget igénybe venni. Bizonytalan esetben helye van terápiás tanácsadásnak. Az analitikus tanácsadás egy-öt ülésből áll. Alkalmas egy-egy pszichés elakadás feloldására, és annak közös megvizsgálására, hogy a problémák mögött valóban terápiát igénylő pszichés konfliktusok játszanak-e elsődleges szerepet

Egyéni dinamikus pszichoterápia:
A pszichológiai munka olyan belső konfliktusra összpontosít, amely a páciens számára élettörténetileg, aktuális élethelyzetében és személyisége működésében egyaránt középponti szerepet játszik. Ennek átdolgozása teret ad a személyiség saját további változásának, fejlődésének. A pszichoterapeuta ás páciens általában előre meghatározzák az ülések számát. Az analitikus rövidterápia 15-30 ülésből áll, a heti 1-2 üléssel a terápia 3-6 hónapig tart.

Csoportterápia:
A terápiás csoportok 5-9 résztvevőből és a csoportvezetőből állnak. A csoportülésekre rendszeresen, heti egy vagy két alkalommal kerül sor. Egy-egy ülés “duplaórás”, 90 percig tart. Az összehangolódáshoz, a bizalom, a terápiás munkamód kialakulásához együttlétre, tapasztalatra van szükség. Az érdemi lelki változás időigényét figyelembe véve a terápiás kiscsoportban egy-két éves részvétel hoz eredményt. A kiscsoport tagjai fejlődésük függvényében válnak ki a csoportból, s lépnek helyükbe új tagok.
Az analitikus csoportokban a beszéd, az egymáshoz történő szabad kapcsolódás jelenti a munkaeszközt. (Régebben “szabad interakciós csoport”-nak hívták e kiscsoportokat) A terápiás kiscsoport leginkább védett társadalmi mikrokozmoszként, lélektani műhelyként fogható fel, melyben lehetővé válik a saját és mások belső világának, reakcióinak megtapasztalása. Új viselkedés kipróbálását, annak környezetre gyakorolt hatásának megtapasztalását teszi lehetővé. Személyiségfejlődési elakadások e munkamódon keresztül oldódhatnak.
Az analitikus kiscsoport javallati köre a pszichés beszűkültséggel járó kríziseken kívül minden fajta lelki problémára, zavarra, megbetegedésre kiterjed. Számos olyan esetben is hatékony, ahol egyéni terápiával nehezen jutunk eredményre. Kiemelten javasolható akkor, ha kapcsolati problémák vannak a középpontban.

Pszichoanalitikus pszichoterápia
A pácienst foglalkoztató problémák, érzések, a jelenre, jövőre vonatkozó konfliktusok, emlékek szabad elmondása adja a terápia vezérfonalát. E terápiás forma az összetettebb, kevésbé jól kiemelhető problematika esetében javasolható terápiás forma. A pszichoanalitikus pszichoterápia heti egy-két ülésben zajlik. A kezelés végét általában nem határozzák meg előre. A terápia időtartama néhány hónaptól egy-két évig terjed.

Vitalorg - Az Ön egészsége a mi hivatásunk!

MEGKÖZELÍTÉS:

M3-as metró Gyöngyösi utca megállójától 3 perc sétára

120-as autóbusz Gyöngyösi utca megállójától 1 perc sétára

14-es villamosok Gyöngyösi utca megállójától 5 perc sétára

Vonattal a Budapest-Angyalföld megállótól 5 perc sétára

Autóval - A rendelőt körülvevő utcákban, amelyek parkolóórával felszereltek

Vitalorg

Egészség, törődés, megbízhatóság megfizethető áron. Látogasson el hozzánk és tapasztalja meg, milyen amikor az orvosnak Ön a legfontosabb!

© 2016 Vitalorg Szakorvosi Magánrendelő